Haemme päätoimittajaa ja toimittajia Psykologia -lehteen

Suomen Psykologinen julkaisee kuusi kertaa vuodessa ilmestyvää Psykologia -lehteä, joka on johtava psykologian alan tieteellinen julkaisu Suomessa. Lehti on luokiteltu julkaisufooruminen tasolle kaksi.

Haemme lehdelle päätoimittajaa ja jäseniä lehden toimitukseen. Toimituksen toimikausi on kolme vuotta.

Haemme päätoimittajaa, jolla on tutkijana kiinnostusta suomalaisen psykologian kenttään kokonaisuudessaan. Kokemus tieteellisen lehden toimittamisesta ja journal.fi järjestelmän tuntemus katsotaan eduksi. Päätoimittaja vastaa toimituksen työskentelystä ja tekee julkaisuja koskevat ratkaisut.

Päätoimittajan apuna on toimitussihteeri ja 6 – 7 hengen toimitus. Toimitus työskentelee kollektiivina ja kokoontuu noin kerran kuussa, pääsääntöisesti etäkokouksina. Julkaistavien artikkeleiden arviointiprosessin hoitaminen on jaettu toimittajien kesken.

Psykologia -lehden toimituksessa työskentely tarjoaa erinomaisen näkymän psykologisen tutkimuksen uusimpiin tuloksiin ja suomalaiseen psykologiaan. Toimituksessa oppii uusimmat tieteellisen julkaisemisen tekniikat, joista on hyötyä muuallakin julkaisemisessa. Lisää tietoa lehdestä on verkkosivuilla osoitteessa https://www.psykologia.fi/ . Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta kulut kokouksiin osallistumisesta korvataan.

Haemme toimitukseen jäseniä kaikilta psykologian tutkimusalueilta, ja myös kliiniseltä puolelta. Toivomme lyhyttä kuvausta omasta tutkimusalasta, ja miksi haluaisit työskennellä toimituksessa. Päätoimittajaehdokkaalta toivomme lisäksi kuvausta kokemuksesta tieteellisten julkaisujen toimittamisessa.

Hakemukset otsikolla "Päätoimittajaksi" tai "Toimittajaksi" osoitetaan sähköpostilla psykologiselle seuralle, osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. 

Hakemusten tulee olla perillä 15.12.2022 mennessä.