Artikkelikutsu Psykologia-lehden teemanumeroon: Ajankohtaisia näkemyksiä moraalin tutkimuksesta psykologiassa

Erikoisnumeron vieraileva toimittaja: PsT, dosentti Mari Huhtala (Jyväskylän yliopisto, psykologian laitos)

Abstraktien jättäminen 15.10.2019 mennessä osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teemanumeron ilmestymisen ajankohta sekä kokonaisten artikkelikäsikirjoitusten jättämisen aikaraja ilmoitetaan myöhemmin.

Teemanumeron tavoitteena on tarjota läpileikkaus nykyaikaiseen moraalin tutkimukseen Suomessa psykologian eri sovellusaloilla.

Voit lähestyä tutkimuksessasi moraalia esimerkiksi seuraavista näkökulmista:

  • kehityspsykologia: moraalin kehitys ja ilmeneminen; lapset, nuoret, aikuiset
  • persoonallisuuspsykologia: motivaatio, (sosio-kognitiivinen) identiteetti ja minäkäsitys suhteessa moraalisiin arvoihin ja toimintaan
  • työ- ja organisaatiopsykologia: eettinen johtajuus, työyhteisön arvot, työn eettiset haasteet, eettiset hyveet työssä
  • sosiaalipsykologia: moraalinen päätöksenteko, arvot ja moraali yhteisöissä ja yhteiskunnassa

Abstraktit: Lähetä suomenkielinen tiivistelmä, joka sisältää johdannon (jossa esitetään tutkimuksen tarkoitus ja kohde), tutkimuksen menetelmät ja keskeiset tulokset sekä johtopäätökset. Tiivistelmän pituus saa olla enintään 250 sanaa. Huomaa, että hyväksytyt artikkelit tulee muotoilla Psykologia-lehden ohjeiden mukaisesti (http://www.psykologia.fi/kirjoittajille/475-tieteelliset-artikkelit).

Tarvittaessa lisätietoja antaa Mari Huhtala (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).